Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



08 Φεβρουαρίου 2015

Fuck European Union ! - γράφει ο Χρήστος Μιάμης-





Η διαπραγμάτευση με το "ευρωπαϊκό ιερατείο", και κυρίως με την Γερμανία δεν είναι μια εθνικού τύπου διαπραγμάτευση. Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία του εθνικού στοιχείου, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πολιτική, οικονομική και ιδεολογική διαπραγμάτευση με αδιαμφισβήτητο ταξικό πρόσημο, το οποίο καθολικά καθορίζει την ποιότητα των επιμέρους εθνικών ή άλλων αντιθέσεων.

Δεν πρόκειται για μια σύγκρουση Ελλάδας - Γερμανίας. Δεν πρόκειται μονοδιάστατα για μια σύγκρουση δύο εθνών-κρατών που έχουν βρεθεί αντιμέτωπα στο πολεμικό πεδίο, σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Το εθνικό στοιχείο που πάντα ενυπάρχει στο μαλακό υπογάστριο των πολιτικών και οικονομικών συγκρούσεων, διαφοροποιείται ποιοτικά όταν εισβάλλει βίαια στο πεδίο της σύγκρουσης η διεθνικότητα του ταξικού στοιχείου.


Μπροστά στα μάτια μας διεξάγεται, μια διττή ταξική σύγκρουση. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός των ευρωπαϊκών αστικών ελίτ -και της ελληνικής- αλλά και των λαών της Ευρώπης και του ελληνικού λαού, ενάντια στον κανιβαλικό νεοφιλελευθερισμό, που συνιστά την συγκυριακή εκφορά του σύγχρονου καπιταλισμού.

Στην πρώτη εσωτερική αντιπαράθεση, ενδέχεται να υπάρξει κοινός τόπος συνεννόησης και κοινά επωφελής λύση. Στην σύγκρουση όμως των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων απέναντι στις κυρίαρχες αστικές τάξεις σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, δεν υφίσταται αμοιβαία επωφελής λύση. Καθώς η ήττα του ενός, σημαίνει την επιβίωση και εδραίωση του άλλου, εις βάρος του ηττηθέντος.


συνεχίστε την ανάγνωση : http://praxisreview.gr/index.php/2-uncategorised/35-fuck-european-union


Πηγή : http://praxisreview.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.